Jelentkezési lap kitöltése
Motivációs levél
Kérdőív elsősöknek
Tanulói adatbekérő

Felvételik az 5-12. évfolyamokra

Az 5-12.évfolyamon a felvételi kizárólag a szabad/felszabaduló helyek feltöltésére irányul.

November 25-én 17.00 órától zoom-os beszélgetésre várjuk a NyIT és 9. évfolyamra jelentkezőket. A részvétel regisztrációhoz kötött.

Felvételi módok:

 • a tavaszi, központi felvételi időszakban (normál felvételi eljárás)
 • rendkívüli felvételi (a tanév közben egyéni időpontokban)
  A rendkívüli felvételi díjköteles (15 000 Ft)
 • pótfelvételi (ingyenes), általunk meghatározott időpontban, a tanév végén, illetve augusztus végén

Kérjük, hogy regisztráljon, és töltse ki online jelentkezési lapunkat: Jelentkezési lap

A jeletkezési folyamat során - online felületünkön - motivációs levelet kérünk azoktól a családoktól, akiknek gyermekét felvételire hívjuk. (Miért fontos Önöknek, hogy egy zsidó oktatási intézményhez tartozzanak? Amennyiben van családi kötődésük, kérjük, jelezzék.)

A tavaszi, központi felvételi időszakban (normál felvételi eljárás)

 • A jelentkezés határideje: 2022. február 24.  A szóbeli felvételi ideje: 2022. március 3-4..
 • Az általános iskolából érkezők (8. évfolyamosok) a Közoktatási Információs Iroda (KIFIR) rendszerén keresztül bonyolíthatják a középiskolákba való felvételijüket. Jelentkezési határidő: 2021. december 3.  A központi jelentkezés mellett kérjük töltsék ki jelentkezési lapunkat is.
 • A 11. és 12. évfolyamon csak rendkívül indokolt, egyedi elbírálást igénylő esetekben, igen korlátozott számban van lehetőség felvételre.

Az iskola OM kódja: 034905

A NYELVI ELŐKÉSZÍTŐ TANÉVRE, Nyelvi- Informatikai Tanév 9NY-re jelentkezés esetén a tagozat kódja: 1414

A NÉGYOSZTÁLYOS KÖZÉPISKOLÁBA, 9. évfolyamra jelentkezés esetén tagozat kódja: 0404

Rendkívüli felvételi és pótfelvételi eljárás

 • A jelentkezés elektronikus jelentkezési űrlap kitöltésével történik. Amennyiben van szabad helyünk  egy-egy évfolyamon, e-mail-ben értesítjük a családokat.

A felvételi vizsga tartalma

A felvételin arra vagyunk kíváncsiak, hogy mit tud a diák, illetve hogyan tudunk vele együttműködni, mennyiben fejleszthető, milyen az értékrendje, s mindez hogyan illeszthető az iskola, illetve a már meglévő osztályközösség értékrendjéhez, szerkezetéhez. A jelentkező tanuló értékrendje mellett kiemelten fontos a család, a támogató-, együttműködő szülő értékrendje.
A felvételi eljárás két elemre bontható. Ezek: a felvételi vizsga és a szülőkkel folytatott beszélgetés.

A felvételi vizsga

A felvételi vizsga rövid matek és magyar (az English Plus programra jelentkezőknek ezen kívül angol) írásbeliből, valamint egy beszélgetésből áll. Ez utóbbi egy felvételi bizottság előtt zajlik, melynek tagjai a leendő osztályfőnökök, mentorok.

A központi írásbeli felvételi feladatsort megírók csak beszélgetésen vesznek részt.

A szülőkkel folytatott beszélgetés (középtagozat)

A szülőkkel folytatott beszélgetés a felvételit vezető kolléga, illetve a tagozatvezető bevonásával történik. A beszélgetés fontos eleme a felvételinek, ezt előre közöljük a családokkal, hiszen a szülőkkel való megfelelő együttműködés kulcsa sikerességünknek, az iskola, gyerek és szülő közötti hatékony együttműködésnek. Tisztázandó, hogy mit vár a szülő az iskolától, és mi az, amit az iskola tud nyújtani. Ebben az esetben is kiemelten kezelendő az iskola értékrendjének elfogadása, s a meglévő osztály belső dinamikája.

Az általános iskolások (8. évfolyamosok) a Közoktatási Információs Iroda (KIFIR) rendszerén keresztül bonyolítják a középiskolákba való felvételijüket. Ez esetben a tanuló megírja a központi írásbeli felvételit, aminek eredményét figyelembe vesszük az elbírálásnál. A jelentkezési lapok kitöltéséhez szükség van a választott intézmény OM kódjára, és az intézményen belül, a választott tagozat kódjára. Kérjük, hogy ebben az esetben is töltsék ki a fenti jelentkezési lapot!

Kódszámok a KIFIR rendszerhez:

Az iskola OM kódja: 034905

 • A NYELVI ELŐKÉSZÍTŐ TANÉVRE, Nyelvi- Informatikai Tanév 9NY-re jelentkezés esetén a tagozat kódja: 1414
 • A NÉGYOSZTÁLYOS KÖZÉPISKOLÁBA, 9. évfolyamra jelentkezés esetén tagozat kódja: 0404

 

A felvételivel kapcsolatos kérdéseket a felveteli@lauder.hu címre küldhetik el.