Jelentkezési lap kitöltése
Motivációs levél
Kérdőív elsősöknek
Tanulói adatbekérő

Felvételik az 5-12. évfolyamokra

Az 5-12.évfolyamon a felvételi kizárólag a szabad/felszabaduló helyek feltöltésére irányul.

Három módja van az iskolába való felvételinek:

 • a tavaszi, központi felvételi időszakban (normál felvételi eljárás)
 • rendkívüli felvételi (a tanév közben egyéni időpontokban).
  A rendkívüli felvételi díjköteles (15 000 Ft)
 • pótfelvételi (ingyenes), általunk meghatározott időpontban, a tanév végén, illetve augusztus végén.

Kérjük, hogy regisztráljon, és töltse ki online jelentkezési lapunkat: Jelentkezési lap

A tavaszi, központi felvételi időszakban (normál felvételi eljárás)

 • A jelentkezés határideje: 2020. február 28., A szóbeli felvételi ideje: 2020. március 5-6.
 • Az általános iskolából érkezők (8. évfolyamosok) a Közoktatási Információs Iroda (KIFIR) rendszerén keresztül bonyolíthatják a középiskolákba való felvételijüket. Jelentkezési határidő: 2019. december 6. A központi jelentkezés mellett kérjük töltsék ki jelentkezési lapunkat is. 
 • A 11. és 12. évfolyamon csak rendkívül indokolt, egyedi elbírálást igénylő esetekben, igen korlátozott számban van lehetőség felvételre.

Rendkívüli felvételi és pótfelvételi eljárás

 • A jelentkezés elektronikus jelentkezési űrlap kitöltésével történik. Ezután felvesszük a kapcsolatot a családdal telefonon, email-en keresztül.

A felvételi vizsga tartalma

A felvételin arra vagyunk kíváncsiak, hogy mit tud a diák, illetve hogyan tudunk vele együttműködni, mennyiben fejleszthető, milyen az értékrendje, s mindez hogyan illeszthető az iskola, illetve a már meglévő osztályközösség értékrendjéhez, szerkezetéhez. A jelentkező tanuló értékrendje mellett kiemelten fontos a család, a támogató-, együttműködő szülő értékrendje.
A felvételi eljárás két elemre bontható. Ezek: a felvételi vizsga és a szülőkkel folytatott beszélgetés.

A felvételi vizsga

A felvételi vizsga rövid írásbeliből (matek és magyar (valamint angol az E+-ra jelentkezőknek), valamint egy beszélgetésből áll. Ez utóbbi egy felvételi bizottság előtt zajlik, melynek tagjai a leendő osztályfőnökök, mentorok.

A központi írásbeli felvételi feladatsort megírók csak beszélgetésen vesznek részt.

A szülőkkel folytatott beszélgetés

A szülőkkel folytatott beszélgetés a felvételit vezető kolléga, illetve a tagozatvezető bevonásával történik. A beszélgetés fontos eleme a felvételinek, ezt előre közöljük a családokkal, hiszen a szülőkkel való megfelelő együttműködés kulcsa sikerességünknek, az iskola, gyerek és szülő közötti hatékony együttműködésnek. Tisztázandó, hogy mit vár a szülő az iskolától, és mi az, amit az iskola tud nyújtani. Ebben az esetben is kiemelten kezelendő az iskola értékrendjének elfogadása, s a meglévő osztály belső dinamikája.

A tanév közben felvettek esetén a felvételi beszélgetés után döntés születik a próbanapokról (általában 3 nap). A próbanapok tapasztalata után (a felvételizővel találkozó pedagógusok és az osztályfőnökök javaslata alapján hozzuk meg a végső döntést). A próbanapok a felvételiző családoknak is hasznosak, mert megfontoltabban tudnak dönteni az iskolaváltásról.

Az általános iskolások a Közoktatási Információs Iroda (KIFIR) rendszerén keresztül is bonyolíthatják a középiskolákba való felvételijüket. Ez esetben a tanuló megírja a központi írásbeli felvételit, aminek eredményét figyelembe vesszük az elbírálásnál. A jelentkezési lapok kitöltéséhez szükség van a választott intézmény OM kódjára, és az intézményen belül, a választott tagozat kódjára. Kérjük, hogy ebben az esetben is töltsék ki a fenti jelentkezési lapot!

Kódszámok a KIFIR rendszerhez:

Az iskola OM kódja: 034905

 • A NYELVI ELŐKÉSZÍTŐ TANÉVRE, Nyelvi- Informatikai Tanév 9NY-re jelentkezés esetén a tagozat kódja: 1414
 • A NÉGYOSZTÁLYOS KÖZÉPISKOLÁBA, 9. évfolyamra jelentkezés esetén tagozat kódja: 0404

 

A felvételivel kapcsolatos kérdéseket a felveteli@lauder.hu címre küldhetik el.